training - coaching
 
Prinssen Communicatie

Over Prinssen Communicatie

In 2008 heb ik Prinssen Communicatie opgericht. Vanuit dit bedrijf heb ik al heel veel organisaties (profit en non-profit) geholpen met het verbeteren van hun communicatie, samenwerking en leiderschap. Dat deed en doe ik met veel plezier, enthousiasme, tevreden deelnemers én goede resultaten. Ik heb veel plezier in het begeleiden van mensen en werken met groepen. Groei van mens en organisatie vormt mijn uitgangspunt bij het coachen en trainen.

Naast mijn werk voor mijn eigen bedrijf, geef ik les in de coachopleiding en de trainersopleiding van ICM Opleidingen en Trainingen. Als freelancer voer ik bovendien trainingen uit voor ICM Opleidingen en Trainingen en voor Boertien Vergouwen Overduin (BVO).

Waarom ik dit werk doe

Ik vind het geweldig om te zien dat mensen leren en inzichten krijgen tijdens mijn trainingen en coachings. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens de kracht bezit om te leren, te veranderen en te groeien. Dat gebeurt niet door ronkende theorieën en overweldigende praatjes, maar door kleine inzichten en aha-momenten, is mijn ervaring. Kleine ‘kruimels’ leiden vaak tot mooie inzichten, en ik ben tevreden als mijn deelnemers kruimels hebben kunnen oppikken.  Een kruimel kán een theorie zijn, maar ook een prikkelende vraag of stelling.

Mijn stijl

Deelnemers aan mijn trainingen evalueren deze als leerzaam, sfeervol en aangepast aan de behoefte. Ik combineer mijn enthousiasme voor mijn vak met inzet en betrokkenheid voor mijn deelnemers. En die mix werkt.

“Warm, betrokken, analytisch en prikkelend”. Zo omschrijven coachees mijn stijl. In een veilige sfeer geef ik een coachee of team inzicht in patronen en gedrag. Ik werk op verschillende ‘diepteniveaus’, afhankelijk van de vraag. Ik maak gebruik van oefeningen en inzichten uit verschillende stromingen en theorieën, zoals TA, NLP en Voice Dialogue

Mijn opleidingen

Na mijn universitaire opleiding heb ik allerlei opleidingen en trainingen gevolgd rondom coaching en training. Maar de beste leerschool is voor mij nog altijd: doen en ervaren. Ik leer iedere dag bij tijdens trainingen en coachings. Van mezelf, maar vooral ook van de deelnemers.

Ik heb onder andere de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:

 • Leergang tot coach, post HBO – Boertiengroep
 • Transactionele Analyse, TA  – Phoenix Opleidingen
 • ACT, acceptance and commitment therapie – ICM
 • Provocatief coachen – ICM
 • Leergang Voice Dialogue – Karin Brugman
 • Leergang NLP voor trainers – BVO
 • Masterclass teamontwikkeling met DISC – Disc Factor
 • Coachen van teams – ICM
 • Praktisch leidinggeven – ICM
 • Systemisch trainer en teamtrainer – ICM
 • Talenten Motivatie Analyse (TMA)

Wat opdrachtgevers zeggen