Schrijfcoaching

Schrijfcoaching

Schrijftraining in een groep heb je al wel eens gehad. Je wilt liever een-op-een aan de slag met jouw teksten. Je gedachten op papier krijgen vind je misschien lastig. Of je krijgt als reactie op je schrijfwerk: kun je het wat inkorten?

In een individuele schrijfcoaching begeleid ik je bij het schrijfproces. Samen werken we toe naar een perfecte, lezersgerichte tekst. Je leert hoe je lastige schrijfklussen het beste kunt aanpakken. En je ontdekt dat schijven best leuk is!

Voor wie?

Je kunt voor alle tekstsoorten en vragen over schrijven bij me terecht. Ik heb beleidsmakers begeleid bij het schrijven van nota’s, secretaresses bij het maken van notulen, adviseurs bij het schrijven van adviesteksten, informatiemanagers en HR-adviseurs bij het schrijven van interne teksten. Je kunt rekenen op mijn frisse blik en mild-kritisch meedenken bij het schrijven van jouw teksten.

Met welke vraag?
Misschien herken je je in een van de volgende vragen:

  • Ik schrijf regelmatig beleidsnotities maar zoek naar meer houvast in het schrijven. Ook wil ik de tekst beter opbouwen: hoe zorg ik daarvoor?
  • Hoe krijg ik mijn gedachten snel en gestructureerd op papier?
  • Volgens mijn leidinggevende schrijf ik wollig. Hoe zorg ik ervoor dat ik concreter en korter formuleer?
  • Hoe maak ik snel en efficiënt notulen die de goed weergeven wat er in de vergadering is besproken?
  • Hoe zorg ik ervoor dat het e-mailverkeer met mijn klanten nog soepeler verloopt?