Schriftelijke communicatie

Ik bied de volgende trainingen in schriftelijke communicatie aan. Ze dienen als basis: ik pas ze aan aan de wensen van  jouw team of organisatie. Zo ontstaat er maatwerk.

Professionele en persoonlijke teksten schrijven
Je leert een tekst te schrijven met een heldere opbouw en aantrekkelijke, correcte en duidelijke zinnen. Je toon is professioneel en zakelijk, maar ook persoonlijk.

Aantrekkelijke offertes en tenders schrijven
We werken aan het schrijven van wervende offertes die makkelijk te lezen zijn en waartegen de lezer ‘ja’ zegt. De schrijfstijl past bij de eigen organisatie, maar sluit ook aan op de offertevraag.

Heldere beleids- en adviesrapporten schrijven
In de training werken we toe naar een efficiënte aanpak voor het schrijven van een beleids- of adviestekst. Het resultaat: een helder opgebouwd, overtuigend advies- of beleidsrapport dat past bij de schrijver en bij de organisatie.

Foutloos schrijven: opfristraining spelling
Het gebeurd… of moet het zijn ’het gebeurt’? Tenslotte of toch ten slotte? Kortom: twijfel je ook wel eens over de correcte spelling? Geen probleem: we frissen de regels op in de training Foutloos schrijven: opfristraining spelling.

Doelgericht en beknopt notuleren 
De meeste notulisten zien notuleren niet als hun grote hobby. De reden: het is zo lastig de rode draad eruit te halen. Na deze training weet je dat het meevalt. En ervaar je dat notuleren best leuk is. Het komt allemaal neer op .. communicatie!