Prinssen Communicatie

Coaching in communicatie

We communiceren de hele dag door. Thuis, op straat, maar vooral: op het werk. Het klinkt zo eenvoudig, maar is dat wel zo? Niet altijd. Soms loopt de communicatie met  collega’s moeizaam en wat stroef. Of is het lastig ‘nee’ te zeggen tegen die ene leidinggevende. Of zoek je wat hulp bij het maken en voorbereiden van je presentatie.

Met een individueel coachtraject denk ik met je mee, houd ik je een spiegel voor en help ik je je vraag te beantwoorden. Je krijgt inzicht in je rollen en patronen. Je ontwikkelt zelfbewustzijn en effectief gedrag.

Voor wie?

Iedereen die verder wil komen in zijn of haar werk en graag stilstaat bij de manier waarop hij of zij met anderen communiceert.

Mijn aanpak

Ik breng mensen letterlijk in beweging tijdens coachingsgesprekken. Pas dan ontstaan nieuwe inzichten en ideeën, is mijn ervaring. Ik gebruik technieken uit de NLP, Voice dialogue, TA en systemisch werken met opstellingen. Daarnaast werk ik met het DISC-persoonlijkheidssysteem. Het doel: het beste uit jezelf halen!

Voor welke vragen?

Voorbeelden van coachingsvragen die het uitgangspunt vormden voor de coaching:

  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mezelf meer laat zien in vergaderingen en mijn mening beter durf uit te dragen?
  • Hoe kan ik mezelf als intern adviseur meer bekendheid geven in de gemeentelijke organisatie?
  • Hoe kan ik omgaan met mijn lastige collega en me prettiger voelen in de samenwerking?
  • Hoe zorg ik voor meer plezier in mijn werk?
  • Ik moet een presentatie geven voor een grote groep. Hoe maak ik een goede presentatie en op welke wijze presenteer ik het meest overtuigend?
  • De hoeveelheid werk is enorm. En toch hoor ik mezelf ‘ja’ zeggen als een collega me vraagt wat werk over te nemen. Hoe zorg ik ervoor dat ik minder druk ervaar op mijn werk en leer ik ‘nee’ te zeggen?
  • Hoe kan ik assertiever optreden en met meer zekerheid communiceren?